Svěží a čerstvá yucatecká kuchyně

Svěží a čerstvá yucatecká kuchyně

Erbovní pokrmy tradiční kuchyně na Yucatánu jsou - ceviche a sopa de lima. Salát ceviche - dokonalý exotický koktejl z čerstvých ryb, zeleniny a mořských plodů. Sopa de lima je osvěžující polévka z limetek a pomerančů a s pomeranči se peče také tradiční kuře Pibil.

Konzervativnějším jazýčkům budou chutnat empanadas - smažené taštičky z kukuřičného těsta plněné masem nebo zeleninou. Lahodné jsou i různé druhy masa a zeleniny zabalené v banánovém listu “tamales”, které se jí napříč celou Latinskou Amerikou. Děti ocení sladkou variantu tamales nebo jednoduché quesadillas se sýrem.
Mezi nejoblíbenější jídla patří vynikající grilované maso (asado) a samozřejmě tortillas všeho druhu: tacos, flautas, burritos, nachos (totopos) aj. se sýrem (quesadillas), s kuřecím nebo vepřovým masem. Placky se dělají většinou z různých druhů kukuřice od žluté po černou, výborné a méně aromatické jsou i větší a světlejší placky z pšeničné mouky.

Mexiko kuchyne ceviche